تمرکز بر فعالیت های کاربردی و دانش بنیان از اهداف مهم گروه مهندسی مکانیک است

اخبار

رییس انجمن شرکت های دانش بنیان استان کرمان و مدیر گروه مهندسی مکانیک دانشگاه تحصیلات تکمیلی در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه اظهار داشت: مهندسی مکانیک یکی از شاخه‌های اصلی مهندسی می باشد که کاربردی وسیع در تمامی بخشهای صنعتی جهان امروز داشته و نقشی شایسته و بارز در توسعه و پیشرفت دانش و فناوری ایفا می‌نماید.

دکترعماد جمعه زاده افزود: حوزه فعالیت مهندسی مکانیک آنچنان گسترده است که نه تنها صنعتی را نمی توان یافت که از آن بی نیاز باشد بلکه بخش مهمی از توسعه تمامی صنایع مرهون پیشرفتهای بدست آمده در این شاخه از مهندسی است.

وی با بیان که استان کرمان یکی از استان های صنعتی کشور می باشدتصریح کرد: فعالیت رشته مهندسی مکانیک به منظور ارتباط مستمر با صنایع استان و انجام تحقیقات دانش بنیان از سال ۱۳۹۱ در دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی آغازگردیدو هم اکنون این گروه با ۸ عضو هیات علمی تمام وقت در سه گرایش تبدیل انرژی، طراحی کاربردی و ساخت و تولید در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو می پذیرد.

دکترجمعه زاده گفت: با نگاهی به سند چشم انداز علمی کشور که در آن بر فعالیتهای دانش بنیان تاکید شده و در راستای کمک به تامین هر چه بیشتر نیازهای تخصصی صنعتی کشور خصوصاً منطقه جنوبشرق، گروه مهندسی مکانیک دانشگاه سعی کرده تا قسمت اعظم فعالیت های خود را بر روی فعالیت های کاربردی و دانش بنیان متمرکز نماید.

وی آموزش نیروی انسانی متخصص مورد نیاز برای صنایع صنعتی و معدنی و رفع قسمتی از مشکلات فنی صنایع بخصوص صنایع منطقه جنوبشرق کشور در قالب طرحهای تحقیقاتی، پروژه‌های دانشجوئی و در نهایت تربیت نیروی انسانی کارآزموده از مهم ترین اهدف عنوان و خاطرنشان کرد: گروه مهندسی مکانیک سعی کرده تا علاوه بر آموزش و پژوهش، مسیر کسب مهارت را نیز برای دانشجویان هموار نماید تا از این طریق خود را به مراکز دانشگاهی نسل سوم نزدیک نماید و در همین راستا با توجه به بررسی ها و جلسات برگزار شده توسط شورای گروه، برای هر یک از سه گرایش طراحی کاربردی، تبدیل انرژی و ساخت و تولید زمینه های کاربردی تخصصی که در وهله اول نیاز استان می باشند تعیین گردیده است و سعی شده تا توسعه نیروهای انسانی و تجهیزات آزمایشگاهی در زمینه های کاربردی تعیین شده صورت گیرد.

وی با بیان اینکه در یکسال گذشته نزدیک به ۲۰ جلسه شورای گروه بصورت منظم تشکیل شده است، اظهار داشت: موافقت با راه اندازی دوره دکتری تبدیل انرژی، موافقت با راه اندازی دوره کارشناسی ارشد رشته های بیومکانیک و سیستم های انرژی، تهیه فرم ارزشیابی دفاع پایان نامه، تعیین فرم ارزشیابی دانشجوی نمونه گروه، تهیه بروشور گروه جهت معرفی توانمندی های اعضاء وتعیین هسته ها و زمینه های تحقیقاتی هر گرایش از مهمترین مصوبات نشست های این گروه است.

وی اظهار داشت: خوشبختانه اعضای هیات علمی گروه مهندسی مکانیک در یکسال گذشته با تلاش خود توانسته اند ۱۰ فناوری را در سامانه ارزیابی فناوری ایران ثبت نماید.

وی تصریح کرد: انعقاد ۶ طرح بیرونی، ثبت ۶ اختراع، چاپ ۲۹ مقاله ISI، چاپ ۱۱ مقاله علمی-پژوهشی، ارائه ۳۹ مقاله کنفرانسی، ارتقاء دونفر از اعضاء هیات علمی به مرتبه دانشیاری، مخترع برگزیده جشنواره اختراعات منطقه ای بنیاد ملی نخبگان و انتخاب پژوهشگر برتر در حوزه ارتباط با صنعت و پژوهشگر برتر دانشگاه در حوزه مهندسی از دیگر موفقیت هایی کسب شده این گروه در یکسال گذشته است.

وی با اشاره به کسب دانش فنی در زمینه های تحقیقاتی گفت: شبیه سازی فرآیندهای خردایش صنایع معدنی، طراحی و شبیه سازی سیستم های فتوولتاییک (متصل و غیر متصل به شبکه)، پایش وضعیت و عیب یابی ماشین آلات دوار صنعتی، آنالیز حرارتی کلکتورهای خورشیدی، پایش میزان جابجایی رباط صلیبی زانو، تحلیل و طراحی سیستم های ذخیره انرژی، مانیتورینگ خطوط فشار قوی انتقال برق تحلیل و طراحی سیستم های تولید همزمان وتعمیرات پیشرفته شکست و سایش قطعات صنعتی تحلیل و طراحی سیستم های تولید توان ترکیبی و پربازده از زمینه های تحقیقاتی این گروه است.

وی ادامه داد: طراحی، شبیه سازی و ساخت سازه های حافظه دار، طراحی و شبیه سازی خانه های کم مصرف انرژی، مدلسازی و طراحی ایمپلنت ها و کاشتنی های استخوانی، شبیه سازی تجربی و محاسباتی گرد و غبار، طراحی و ساخت تجهیزات آزمایشگاهی (ضربه، شکست و تست های آلتراسونیک)، بررسی استحکام سازه های نظامی در مقابل آتش، شبیه سازی محاسباتی مسایل صنعتی با استفاده از دینامیک سیالات محاسباتی طراحی، شبیه سازی و ساخت سیستم های بازیافت حرارت (در مقیاس صنعتی و نیمه صنعتی)، طراحی و شبیه سازی سیستم های خورشیدی حرارتی برای کاربردهای خانگی و تجاری و طراحی و پیاده سازی سیستم های هوشمند کاهنده مصرف آب و انرژی از دیگرزمینه های تحقیقاتی این گروه می باشد.

مدیر گروه مهندسی مکانیک بیان کرد: تمامی زمینه های کاری و آزمایشگاه های درخواستی بر اساس رفع نیازهای صنعتی استان و کشور تعیین گردیده اند تا از این طریق بتوان بستر مناسبی جهت هدایت دانشجویان به انجام پروژه های کاربردی و ارتباط موثر صنعت و دانشگاه برداشته شود.

دکتر جمعه زاده عنوان کرد: گروه مهندسی مکانیک قصد دارد تا با برنامه ریزی و هدایت دانشجویان، شاخه های پژوهشی تخصصی و کاربردی تاسیس نماید و از این طریق در برخی از شاخه های مهندسی مکانیک علاوه بر تربیت دانشجویان متخصص، بتواند تبدیل به قطب علمی منطقه شود.

وی اظهار امیدواری کرد با برنامه ریزی مناسب، تلاش مضاعف، پشتیبانی و حمایت مسئولان دانشگاه، تلاش مجموعه گروه مهندسی مکانیک در رشد و شکوفائی استعدادهای درخشان دانشجویان مفید و موثر باشد و در ارتقاء جایگاه دانشگاه در عرصه دانش و فناوری نقشی شایسته داشته باشد.

نوشتهٔ پیشین
تعیین سمت اعضاء هیات مدیره انجمن شرکت های دانش بنیان استان کرمان
نوشتهٔ بعدی
انتخاب دبیر انجمن شرکت های دانش بنیان استان کرمان

نتیجه‌ای پیدا نشد.