اعطای وام کم بهره

اعطای وام کم بهره
وام به طور کلی قرض دادن نوعی پول سود دار است که از زمانی مشخص بین قرض دهنده و قرض گیرنده رد و بدل می‌شود. این تبادل پول بین دو طرف به صورت‌های مختلفی انجام می شودکه از دیرباز و دوران باستان در جوامع بشری رایج شده است. قوانین و میزان سود این نوع قرض دادن پول در جوامع مختلف امروزی متفاوت است و میزان بازپرداخت آن به شرایط مختلفی بستگی دارد اما در کشور ایران براساس سیستم مالی اسلامی، تسهیلات بدون ربا اعطا می‌گردد.
در حال حاضر صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای اهداف و سیاست‌های خود برای تحقق اقتصاد دانش بنیان و به گردش درآوردن چرخ مالی در شرکت‌ها و مؤسسات، به اعطای وام و تسهیلات با بهره پایین اقدام نموده است.

 

مواردی که به آنها وام کم بهره تعلق می‌گیرد

در صورتی که شرکتی به دریافت  وام م بهره در هر زمینه‌ای نیاز داشته باشد می‌توانند از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی برای دریافت آن اقدام نمایند. صندوق نوآوری و شکوفایی به منظور حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و کمک به توسعه تولید محصولات دانش بنیان در زمینه‌های زیر از طریق منابع مالی خود، اقدام به اعطای وام کم بهره می‌نماید.

  • تحقیق و توسعه
  • نهایی سازی نمونه اولیه آزمایشگاهی
  • توسعه تولید محصول در حد تولید نیمه صنعتی و صنعتی
  • دریافت سرمایه در گردش برای امور روزمره، خرید مواد اولیه و یا بازاریابی محصول
  • دریافت سرمایه ثابت برای خرید خط تولید نیمه صنعتی، تجهیزات آزمایشگاه، ساخت بنا و یا دیوار کشی واحد صنعتی

قابل توجه است که صندوق نوآوری و شکوفایی علاقه بیشتری دارد تا برای سرمایه ثابت وام دهد و اینگونه طرح‌ها را راحت‌تر تصویب می‌کند.

معاونت اعطا کننده وام کم بهره در صندوق نوآوری و شکوفایی

در صندوق نوآوری و شکوفایی معاونت‌های متعددی وجود دارد که هر کدام وظایفی را عهده دار هستند. این معاونت‌ها در راستای اهداف کلان صندوق مشغول به حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان می‌باشند. معاونت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی عبارتند از:
۱. معاونت نوآوری
۲. معاونت سرمایه گذاری
۳. معاونت توسعه و پشتیبانی
۴. معاونت تسهیلات و تجاری سازی
۵. معاونت برنامه ریزی
برای اعطای وام م بهره، معاونت تسهیلات و تجاری سازی، عهده دار مسائل و پیشبرد کار می‌باشد.

ریاست معاونت تسهیلات و تجاری سازی: آقای دکتر کمالی
معاونت معاونت تسهیلات و تجاری سازی: آقای مهندس امیری مقدم
کارشناسان معاونت تسهیلات و تجاری سازی: آقای مهندس شیخ بان – آقای مهندس هاشمی – خانم مهندس ابراهیمی – خانم مهندس احسانی – خانم مهندس کیوانی – آقای دکتر امیرجان – آقای مهنس زارع

میزان حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان وام کم بهره

صندوق نوآوری و شکوفایی بنا بر آیین نامه‌های خود، موظف است برای طرح‌ها و شرکت‌هایی که نیاز به دریافت وام م بهره هستند، بنا به طرح تجاری (Business Plan) ارائه شده تا سقف ۳۰۰ میلیارد ریال معادل سی میلیارد تومان تأمین سرمایه کند.
نرخ بهره این وام برابر در حالت عادی و بر اساس قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان باید ۵ تا ۶ درصد از نرخ مصوب بانکی کمتر باشد. در حال حاضر، بانک‌های داخلی بنا بر تصویب بانک مرکزی وام‌ها را با نرخ بهره ۱۸ درصد به متقاضیان اعطا می‌کنند. به همین دلیل صندوق نوآوری و شکوفایی برای حمایت بیشتر از شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان وام با نرخ بهره ۱۲ درصد اعطا می‌کند.
بنا بر مصوبه جدید صندوق نوآوری و شکوفایی در تیرماه ۱۳۹۵، به جهت حمایت بیشتر از شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان، وام با نرخ بهره ۱۱ درصد به متقاضیان اعطا می‌کند.
متقاضیانی که در مناطق محروم و در شهرک‌های صنعتی محروم مشغول به کار هستند، می‌توانند با نرخ بهره‌ای معادل ۲ درصد پایین‌تر از مبالغ بالا تسهیلات دریافت نمایند.
به عنوان مثال، شرکت دانش بنیانی که دارای طرح توجیهی مناسبی است و همچنین در شهرک‌های صنعتی واقع در مناطق محروم مشغول به کار می‌باشد، می‌تواند وامی تا سقف ۳۰ میلیارد تومان با نرخ بهره ۹% دریافت نماید.
برای دریافت وام و تسهیلات از صندوق نوآوری و شکوفایی  باید در نظر داشت که مهمترین عامل در اعطای وام، ارائه یک طرح توجیهی فنی، مالی و بازار می‌باشد که در آن برنامه ریزی تولید و تمامی موارد به جزئیات آمده باشد. برای این امر می‌توان از مشاوران منتخب استفاده نمود.
این نکته قابل عرض است که صندوق نوآوری و شکوفایی برای سرمایه در گردش حداکثر حدود ۳۰ میلیارد ریال و برای سرمایه ثابت حداکثر ۳۰۰ میلیارد ریال معادل سی میلیارد تومان پرداخت می‌کند. از سویی دیگر در آیین نامه این صندوق آمده است که برای پرداخت وام برای ساخت ساختمان و دیوارکشی و … تنها ۳۰% مبلغ کل مورد نیاز را به عنوان تسهیلات پرداخت می‌نماید.

در اخبار جدیدی از این صندوق آمده است، در آینده نزدیک سقف وام اعطایی به صورت کم بهره تا ۵۰۰ میلیارد ریال معادل پنجاه میلیارد تومان افزایش خواهد یافت.

 

شرایط و فرآیند دریافت وام کم بهره

همانطور که پیش از این بیان شد، شرکت‌ها و افرادی که خواهان  دریافت وام کم بهره از صندوق نوآوری و شکوفایی  می‌باشند، باید در قالب شرکت‌های دانش بنیان اقدام  نمایند. شرکت‌هایی که تقاضای وام‌های کم بهره دارند، باید شرکت دانش بنیان تولیدی و یا صنعتی باشند. بنا بر این شرکت‌هایی که نوپا تأیید می‌شوند، نمی‌توانند از اینگونه وام استفاده نمایند.

برای ثبت درخواست، کافیست نامه را به عنوان شرح درخواست خود به صندوق نوآوری و شکوفایی فکس نمایید و با شماره تلفن ۴۲۱۷۰۰۰۰ تماس حاصل نمایید و درخواست خود را اعلام نمایید تا موضوع در آن نهاد پیگیری شود.
طرح شما در ابتدا، در دبیرخانه صندوق نوآوری و شکوفایی وارد شده و در بخش پذیرش بررسی می‌گردد. شرکت‌های دارای طرح برای دریافت وام کم بهره به معاونت تسهیلات و تجاری سازی ارجاع شده و در آنجا یکی از کارشناسان عهده دار موضوع درخواست شرکت ها را پیگیری می‌کند. پس از مشخص شدن کارشناس پرونده، آنرا به کارگزاران مورد اعتماد صندوق نوآوری و شکوفایی جهت بررسی‌های میدانی و طرح نویسی ارجاع می‌دهند. پس از دریافت اطلاعات توسط کارگزاری قرار بررسی حضوری شرکت متقاضی وام گذاشته می‌شود. پس از بررسی محصولات از دید فنی و بازار، شرکت را از دید مالی و حقوقی ارزیابی می‌کنند و در نهایت گزارشی با محوریت ۴ موضوع حقوقی، مالی، فنی، بازار و جمع بندی نهایی توسط کارگزار نوشته شده و تسلیم صندوق می‌شود. پس از مطالعه کارشناس مربوطه در صندوق نوآوری و شکوفایی، جلسه پیش دفاع برگزار می‌شود. حاضرین در جلسه پیش دفاع عبارتند از:

  • معاون معاونت تسهیلات و تجاری سازی
  • نماینده شرکت متقاضی
  • کارشناس پرونده در صندوق نوآوری و شکوفایی
  • نماینده کارگزار ارزیابی

پس از بررسی موضوع در جلسه پیش دفاع و عرضه نتیجه ارزیابی به شرکت متقاضی، اگر اعتراضی به رأی صندوق و کارگزار وجود داشت، بررسی می‌گردد و در صورت نیاز موارد در جلسات متعدد بررسی می‌شود و در نهایت در بخش پیش دفاع، نتیجه گیری و جمعبندی مشخص می‌شود. پس از پیش دفاع جلسه اصلی در کمیته صندوق تشکیل می‌شود. حاضرین در این جلسه اعضای هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی می‌باشند و پس از بررسی نهایی مصوبه‌ای حاضر می‌شود که در آن شروط، وثایق، شیوه پرداخت تسهیلات، عامل پرداخت و ناظر پرونده مشخص می‌شود.
پس از مصوبه، مبلغ درخواستی به حساب عامل پرداخت واریز می‌گردد و قراردادی فیمابین عامل و متقاضی امضا می‌شود. و در نهایت تسهیلات به حساب متقاضی واریز می‌گردد.

 

انواع وام‌هایی که صندوق نوآوری و شکوفایی  حاضر به پرداخت آن میباشد:

۱. تسهیلات عمومی به شرکت‌های دانش بنیان برای دریافت سرمایه در گردش و سرمایه ثابت.
۲. تسهیلات خاص برای احداث ساختمان به شرکت‌های دانش بنیان.
۳. ارائه تسهیلات در راستای یک قرارداد خاص به شرکت‌های دانش بنیان.
۴. ارائه تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیانی که قصد صادر کردن کالای خود را دارند.
۵. تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیانی که قصد احداث یک واحد جدید تولیدی را دارند.
برای انواع این وام‌ها کاربرگ هایی توسط صندوق نوآوری و شکوفایی تدوین شده است که باید پس از ارسال فکس اولیه و با حضور در دبیرخانه، تکمیل شده آنها را ارائه دهید.
۱. کاربرگ تسهیلات عمومی به شرکت‌های دانش بنیان
۲. کاربرگ تسهیلات خاص برای احداث ساختمان
۳. کاربرگ تسهیلات در راستای یک قرارداد خاص
۴. کاربرگ تسهیلات برای صادرات کالا
۵. کاربرگ تسهیلات به جهت احداث یک واحد جدید تولیدی

انواع وثایقی که می‌توان برای دریافت وام ارائه نمود:

۱. ضامن معتبر
۲. ماشین آلات و تجهیزات کارخانه
۳. وثیقه ملکی
برای معرفی این وثایق به متقاضی، فرم‌هایی تدوین شده است که باید آنها را تکمیل کرده و در ارزیابی حضوری به کارگزاران ارائه نمایید. این فرم‌ها به قرار زیر است:
۱. فرم معرفی ضامن معتبر
۲. فرم معرفی ماشین آلات و تجهیزات
۳. فرم معرفی وثیقه ملکی

پس از تصویب مصوبه در کارگروه صندوق نوآوری و شکوفایی نوبت به انعقاد قرارداد با عامل اجرایی معرفی شده در مصوبه می‌رسد، الزامات این قرارداد و همچنین فرم درخواست قرارداد در ادامه است. می‌توانید آنها را دانلود نمایید:
۱. الزامات حقوقی انعقاد قرارداد تسهیلات با صندوق نوآوری و شکوفایی
۲. فرم درخواست انعقاد قرارداد تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی

شیوه محاسبه بازپرداخت وام کم بهره

الف) شیوه محاسبه اقساط بازپرداخت وام بدون تنفس به صورت زیر خواهد بود:

به عنوان مثال:
۱ میلیارد تومان وام کم بهره با نرخ بهره ۱۱% دریافت کرده‌ایم و قرار است ۳۶ ماهه بازپرداخت نماییم.
سود این تسهیلات: سود این تسهیلات برابر ۱۶۹/۵۸۳/۳۳۳ تومان خواهد شد
میزان اقساط برای هر ماه: مبلغ اقساط برای هر ماه برابر ۳۲/۴۸۸/۴۲۵ تومان خواهد شد.

ب) شیوه محاسبه اقساط بازپرداخت وام با تنفس به صورت زیر خواهد بود:

به عنوان مثال:

۱ میلیارد تومان وام کم بهره با نرخ بهره ۱۱% دریافت کرده‌ایم و قرار است ۱ سال تنفس داشته باشیم و طی ۳۶ ماه بازپرداخت نماییم.
سود این تسهیلات: سود این تسهیلات برابر ۲۲۴/۵۸۳/۳۳۳ تومان خواهد شد
میزان اقساط برای هر ماه: مبلغ اقساط برای هر ماه برابر ۳۴/۰۱۹/۲۰۳ تومان خواهد شد.

سایر نهادهایی که وام کم بهره اعطا میکنند

عموماً نهادهای دولتی، صندوق‌های خصوصی، فرشتگان کسب و کار و برخی بانک‌ها به پرداخت وام‌های کم بهره مشغول هستند. این ارگان‌ها و نهادهایی که در این زمینه به اعطای وام می‌پردازند به قرار زیر است:

  • بنیاد ملی نخبگان
  • بنیاد مسکن انقلاب اسلامی
  • سازمان حفاظت از محیط زیست
  • دبیرخانه شورای عالی اطلاع رسانی حوزه فنّاوری اطلاعات و ارتباطات
  • سازمان بهره وری انرژی ایران
  • صندوق‌های کارآفرینی
  • بانک‌ها
  • پژوهشکده‌ها
  • صندوق توسعه ملی
نوشتهٔ پیشین
معافیت سربازی
نوشتهٔ بعدی
اعطای وام بلاعوض

نتیجه‌ای پیدا نشد.