شرکت دانش بنیان نرم و هویت ساز

شرکت دانش بنیان نرم و هویت ساز

فناوری ها به دو دسته کلی تقسیم می شوند:

  • دسته اول فناوری های سخت که مانند علوم و فنون رایج در دنیا می باشد از جمله این فناوری ها می توان به مکانیک، الکترونیک، بیولوژیک، اپتیک، شیمی و پلیمر، متالورژی و ….. می توان اشاره نمود و این رشته ها و فناوری ها سال هاست که در دانشگاه ها به آنها پرداخته شده و در حال حاضر نیز به آنها پرداخته می شود. از سویی دیگر شاید علوم در اینگونه حوزه ها به نسبتی از بلوغ در سطح جهان رسیده باشند. ولی علومی دیگر هستند که تا کنون کمتر به آنها پرداخته شده و شاید از اینگونه علوم مهم تر باشد و آن علوم حوزه نرم است.
  • دسته دوم عبارتند از فناوری های حوزه نرم که پس از بلوغ نسبی در سایر علوم، به این حوزه پرداخته شده است. پس از انقلاب صنعتی و صنعتی شدن کشور ها، جای خالی افزایش فرهنگ و تمدن در کنار پیشرفت علوم سخت احساس شد و از این رو در سنوات اخیر علومی از جمله مدیریت، علوم انسانی و جامعه شناسی، روانشناسی، فرهنگ و تربیت و شیوه های نوین آموزش رونق بیشتری داشته و مورد استقبال قرار می گیرد. علوم این حوزه با فرهنگ و روح انسان مرتبط است و باعث تغییر در آن می شود.

پس از پیگیری های مکرر و با حمایت معاون علمی رئیس جمهور، ستاد نرم و هویت ساز در معاونت علمی ریاست جمهوری تاسیس شد و به تدوین آیین نامه ها و دستورالعمل ها در این حوزه ها نموده است.

 

 

تعریف فناوری نرم و هویت ساز

در آینده نزدیک جایگاه و اقتدار ملت ها را بنیه و دارایی‌های نرم و فرهنگی‌ آنها مشخص خواهد کرد. پیشرفت‌های شگرف علوم و فناوری‌های سخت در طول قرن بیستم که به شکوفایی اقتصادی جوامع پیشرفته انجامید، نیازهای ذاتی بشر را تا آنجا ارضا کرد که بتواند به نیازهای عالی‌تر (نیازهای روحی و روحانی) خود بپردازد. پاسخ‌گویی به این نیازها مستلزم توسعه‌ی شاخه‌ی نوینی از علوم و فناوری‌ها موسوم به علوم و فناوری‌های نرم و فرهنگی است که هدف آن‌ها شناخت هرچه بیش‌تر جنبه‌های ذهنی و روحی انسان و یافتن راه‌هایی به‌ منظور اعتلای ذهنی و روحی او و همچنین تنظیم رابطه‌ی بهتری فی مابین او و محیط پیرامون است؛ محیطی که به اقتضای پیشرفت علوم و فناوری‌ های سخت هر روز پیچیده‌ تر می‌شود.

همان‌طور که علوم و فناوری‌های سخت به شکل‌گیری و توسعه‌ی خانواده‌ی بزرگ صنایع سخت (صنایع غالباً کارخانه‌ای) منتهی می‌شوند، علوم و فناوری‌های نرم نیز صنایع نرم را شکل می‌بخشند؛ صنایعی که محصولات و خدماتِ حاصل از آن ها به اعتلای انسان، افزایش کیفیت زندگی و تسهیل رابطه‌ی او با محیط پیرامون کمک می‌کنند. صنایع نرم انواع مختلفی دارند که یکی از مهم‌ترین شاخه‌های آن را صنایع «خلاق و فرهنگی» تشکیل می‌دهند. این صنایع روی هم رفته «اقتصاد خلاق» را شکل می دهند. صنایع خلاق و فرهنگی، در طول چند سال اخیر به قدری توسعه پیدا کرده‌اند که برخی آینده‌پژوهان، موج چهارم در فراسوی عصر اطلاعات و دانایی را موج خلاقیت یا عصر صنایع خلاق و فرهنگی می‌دانند.

معرفی ستاد نرم و هویت ساز معاونت علمی ریاست جمهوری

دکتر سید محمد حسین سجادی نیری

دبیر ستاد نرم و هویت ساز

اهداف ستاد نرم و هویت ساز

  • افزایش تولید و سهم خدمات و محصولات نرم و فرهنگی در اقتصاد ملی
  • ارتقا سازوکارهای سیاستگذاری و نهادینه‌سازی گفتمان فن آوری‌های نرم در کشور
  • ارتقا و بهره‌برداری از سرمایه‌های دانشی و انسانی کشور در حوزه فن آوری های نرم
  • توسعه نقش‌ آفرینی و همکاری های بین‌المللی در زمینه فن آوری های نرم
  • بهبود زیرساخت‌های نهادی توسعه و تجاری سازی فن آوریی های نرم

 

ماموریت فن‌آوریی های نرم

پیشران کلیدی توسعه اقتصاد دانش بنیان و گذار کشور به موج چهارم برپایه گسترش فن آوریها، صنایع، کسب‌ و کارها و مشاغل خلاق و فرهنگی در چارچوب این ماموریت کلان، رسالت ستاد توسعه فن آوری های نرم عبارت است از: هماهنگ سازی، حمایت و تسهیل‌گریو روز آمد سازی زیرساخت‌های نهادی برای توسعه فناوری های نرم و هویت ساز و تجاری سازی آن‌ها.

شرایط تایید کالا و خدمات در حوزه نرم و هویت ساز

محصولات حوزه فناوری های نرم مانند سایر محصولات دانش بنیان باید شروط سطح فناوری را داشته باشند و هم شرکت ها از نظر فنی بر محصول تسلط داشته باشند.

شرایط تایید شرکت ها و موسسات در حوزه فناوری‌های نرم

شرکت های فعال در حوزه فناوری های نرم مانند سایر شرکت‌های دانش بنیان باید محصولات دانش بنیان داشته باشند و همچنین پارامترهای مالی، فنی و تحقیق و توسعه را تایید نمایند. اینگونه شرکت ها از طریق ثبت نام در سایت معاونت علمی ریاست جمهوری می توانند اطلاعات خود را تکمیل کرده و در فرآیند ارزیابی وارد شوند.

 

نوشتهٔ پیشین
شرکت دانش بنیان تجاری سازی
نوشتهٔ بعدی
شرکت دانش بنیان فرآیندی و خدماتی

نتیجه‌ای پیدا نشد.